KALENDER - LIKNES BEDEHUS
Kalenderen er tom
AESTON
Kvinlog Bedehus - Andakter
Kalender
Ingen arrangement
> Se hele kalenderen
 

Engelen

Jeg har lyst til å fortelle deg om Daniel. Daniel var en flink mann som arbeidet hardt. Kongen i landet het Dareios. Dareios så at Daniel var flink og ville gi ham en viktig jobb. Da kongens menn så dette, var det noen av dem som ble misunnelige. De ville ødelegge for Daniel. Dermed lurte de kongen til å lage en ny lov. Denne loven var slik:
Den som ber til noen annen enn kong Dareios i tretti dager, skal kastes i løvehulen!
Daniel var svært glad i Gud. Han kunne ikke be til noen annen enn Gud i himmelen. Kongens menn begynte å passe på Daniel. De så at han ba til Gud. Dermed gikk de til kongen og sa at Daniel fortsatt bad til Gud i himmelen. Da ble kong Dareios veldig lei seg fordi han var så glad i Daniel. Men han kunne ikke forandre på loven. Kongen befalte at de skulle hente Daniel og kaste ham i løvehulen.
Daniel ble kastet i løvehulen, men Gud var med Daniel. Gud sendte en engel som lukket gapet til løvene. Løvene holdt seg helt rolige.
Tidlig om morgenen stod kongen opp og skyndte seg til løvehulen. Da han kom til hulen ropte han på Daniel. Daniel svarte og sa: Min Gud sendte sin engel og lukket gapet til løvene. De har ikke gjort meg noe.
Kong Dareios ble veldig glad da han hørte at Daniel var uskadd.

Hjemme hos oss har vi en sang som vi ofte synger for jenta vår.
Den handler også om en engel. Kanskje har du hørt denne sangen før.
Den begynner sånn; ” Jeg har en engel som følger meg. Jeg har en engel som følger meg hver dag. Om jeg sitter eller står, om jeg springer eller går. Jeg har en engel som følger meg. Jeg er trygg både dag og natt. Jeg er trygg både dag og natt. En engel går ved min side, og jeg er trygg både dag og natt”.
Takk, kjære Jesus, for at jeg har en engel som er med meg hver dag.

Birgitte Kvinlaug

 
© Kvinlog Bedehus 2020  |  Søk   Bookmark and Share